READING

Recept na dokonalú bábovku: Zvládnete to bez váhy ...

Recept na dokonalú bábovku: Zvládnete to bez váhy aj bez mixéra


 Pripraviť bábovku ako od maminky zvládnete aj na priváte bez kuchynskej váhy, robota či šľahača. Dokonca aj so surovinami, ktoré nájdete v chladničke. Pri troche šťastia. Aj vám zostal po Vianociach vaječný likér? Tak poďme na to.

Počasie nám veľa možností na trávenie voľného času vonku momentálne nedáva. Nevadí, skúste sa realizovať v kuchyni, hoci ste to nikdy predtým neskúšali. Pripraviť perfektnú bábovku zvládnete bez váhy, bez mixéra a dokonca aj s nulovými skúsenosťami z kuchyne.

Bábovka bez váhy: Recept

Pripravte si bábovkovú formu, 250 ml hrnček a nasledujúce suroviny:

3/4 hrnčeka špaldovej múky

1/2 hrnčeka práškového cukru

1/2 balíčka kypriaceho prášku

2 väčšie vajcia

100 ml rastlinného oleja

100 ml vaječného likéru

Postup:

  1. Pripravte si rúru a formu. Rúru predhrejte na 180 stupňov a formu potrite maslom a poprášte hrubou múkou. Bábovka sa vám vďaka tomu neprichytí.
  2. Vajíčka vyšľahajte ručne s cukrom až vytvoria jemnú penu. Pridajte olej a vaječný likér.
  3. V múke rozmiešajte kypriaci prášok a zmes vsypte do pripraveného vaječného základu. Tento krok je dôležitý. Ak pridáte iba kypriaci prášok do tekutého, okamžite zreaguje a bábovka nebude taká krásne nadýchaná. Cesto by malo pripomínať hustejšie palacinkové cesto. Ak sa vám zdá príliš husté, zrieďte ho trochou mlieka.
  4. Vymiešajte a vylejte do formy.
  5. Pečte prikryté alobalom 20 minút, následne alobal odstráňte a dopekajte ešte 10 minút.
  6. Ako zistíte, že je bábovka upečená? Zapichnite do nej špajdľu. Ak ju vytiahnete čistú, bábovka je hotová. Ak na nej budú vlhkého cesta, ešte jej doprajte pobyt v rúre.

Bábovka bez váhy: Recept

Dobrý tip: Bábovku nechajte po upečení dôkladne vychladnúť vo forme. Následne jemne pocukrujte väčší tanier alebo podnos, formu preklopte a hornú časť prekryte plátenou utierkou namočenou v studenej vode. Bábovka vám sama vykĺzne na tanier. Úplne studenú ju ešte poprášte jemným práškovým cukrom a podávajte s horúcim čajom. Dobrú chuť!


Comments

comments


Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

INSTAGRAM
Ako čítate ZOOT vy? #casopiszoot