READING

Top 3 recepty na obed do práce

Top 3 recepty na obed do práce


Nestíhate, chýba vám inšpirácia, chceli by ste, ale neviete ako? A milión ďalších drobností? Uľahčíme vám to. Pripravil sme pre vás tri jednoduché recepty na obedy do práce či do školy.

Pripravíte si ich deň vopred a stále budú chutiť skvelo. Zjete ich v škole, v robote, pri stole za počítačom (hoci toto vôbec neodporúčame), nepotrebujete si ich zohriať v mikrovlnke, niektoré zjete holými rukami na iné vám stačí iba vidlička. Pozrite si 3 superjednoduché a zdravé recepty, ktoré vás zachránia, keď už budete zúfalí zo školskej jedálne či firemnej kantíny. Tak poďme na to.

Domáci burger s kozím syrom a červenou repou

Potrebujete: 1 kvalitnú žemľu z pekárne, 1 lyžicu čerstvej majonézy, 1 lyžičku strúhaného chrenu, polníček alebo iný druh šalátu, 1 menšiu červenú repu a kozí syr podľa chuťových preferencií.

Ako na to: Vo vode uvarte cviklu do mäkka. Trvá to približne 20 minút. Nechajte vychladnúť, ošúpte a pokrájajte na tenké plátky. Žemľu rozkrojte a potrite maslom. Krátko opečte na panvici tak, aby maslo mierne zhnedlo. Majonézu zmiešajte s chrenom a zmesou potrite spodnú časť žemle. Následne pridajte šalát, cviklu a navrch kozí syr. Môžete pridať aj ľubovoľnú zeleninu podľa chuti.  Prikryte vrchnou časťou žemle a zaistite špáradlom.

TIP na zabalenie 👇

Cestoviny so sušenými paradajkami

Potrebujete: cestoviny, olivový olej, sušené paradajky v náleve, čerstvé cherry rajčinky, rukolu strúčik cesnaku, hrsť parmezánu, maslo

Ako na to: V slanej vode uvarte cestoviny a zlejte. Pol hrnčeka vody, v ktorej sa cestoviny varili, si odložte. Použijete ju ako základ na omáčku. Na panvici rozpustite 2 lyžice masla, pridajte pretlačený cesnak a sušené paradajky nakrájané na kúsky. Podlejte troškou vody, v ktorej sa varili cestoviny a krátko poduste. Pridajte parmezán, čerstvé rajčiny, rukolu a odstavte z ohňa. Prisypte uvarené cestoviny, pokvapkajte olivovým olejom a šup do take-away misky.

cestoviny

 

Zeleninový šalát s lososom

Potrebujete: 1 filet lososa, hrsť kôpru, 1 strúčik cesnaku, maslo, zmes listových šalátov (polníček, rukola, špenát…), citrónovú šťavu a 1 krajec chleba

Postup: Lososa umyte, osoľte, okoreňte, pridajte maslo, potrite citrónovou štavou, posypte cesnakom nakrájaným na kúsky a kôprom. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 25 minút. Nechajte vychladnúť a nakrájajte na kúsky. Medzitým si do misky dajte umytý šalát, pokvapkajte ho olivovým olejom a na panvici opečte krajec chleba nakrájaný na drobné kocky. Na šalát položte kúsky lososa, pridajte opečený chlebík a je to.

losos

Mňam!

 

Comments

comments


Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

INSTAGRAM
Ako čítate ZOOT vy? #casopiszoot